ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Diego İslam Merkezi'ne iki saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerine FBI yetkilileri dahil çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, cami ve çevresi güvenlik çemberine alındı. Saldırı sırasında çok sayıda kişşininde eğitim aldığı öğrenildi.
Olaya ilişkin polisten de açıklama geldi. ABD polisi, saldırıda en az üç kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Saldırı sırasında camide ve merkez bünyesindeki okulda bulunan çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.
Bölgedeki ilkokul öğrencileri polis eşliğinde güvenli bir şekilde tahliye edilirken, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, saldırganların kimliği ve olayın nedenine ilişkin geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren iki saldırgan, intihar etti.
FBI HALKTAN YARDIM İSTEDİ
FBI yetkilileri yaptıkları basın açıklamasında görgü tanıklarının FBI.COM sitesine yazmalarını istedi.
Yorum Yaz
Yorumlar
Diğer Haberler
FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ
Tel: 0555 819 86 99