RIZA GÜVEN USTA - KOGACE SEÇİMLERİ ÜZERİNE
Flaş Kocaeli
RIZA GÜVEN USTA
RIZA GÜVEN USTA

KOGACE SEÇİMLERİ ÜZERİNE

05 Kasım 2026 tarihli yazısı

Aslında bu konuda yazmak bana düşünebilir ama durumdan vazife çıkarmış olabilirim.
 
İnsan bir konuda, yıllarını verip birazda güçlendimi, güç zehirlenmesine uğrar. Bizim Kocaeli medyasında da benzer bir durum kokuyor. Ben buna bazen dinazorlaşma derim. Meğer bizde de Medya dinozorları oluşmuş.Seçim sonuçlarından  rahatsız olmuşlar. Hüseyin Öziri'nin Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti başkanı olmasından rahatsız oldular. neymiş Hüseyin Öziri'in gazeteci değilmiş aslında.
 
Birincisi bu çocuk yıllardır bu cemiyete üye, yöneticilik yaptı başkan yardımcılığı yaptı O zaman Neredeydiniz ?  İkincisi son 10 yıldır gazetecilik mi yapıyorsunuz ? Ne yapıyorsunuz bugün orta yaşta olan gazeteci arkadaşların çoğunun geçmişini biliyorum. Geçmiş muhabirlikleri hepsinin başarılı, hepsi sokaktan gelme. Onların hepsinin geçmişini takdir ediyorum. Ama bugün geldiğimiz noktadan sonra, 10 yıldır sadece iktidara veya ana muhalefete yakın durmakla yani tabiri caizse budun yağlı tarafına yakın durmakla, onların haberini yapmakla çok büyük gazeteci olduklarını iddia ediyorsunuz.
 
Mesele geçmişiniz değil sadece geçmişiniz çok iyi ama  gününüz çok kötü. Geleceğinize siz karar vereceksiniz. Bence bir şeyler yapın takkeyi önünüze koyun ve düşünün. Bence gerçek gazetecilik yapın biraz rahmetli Güngör Arslan ve İsmet Çeğit'i düşünün onlar son günlerine kadar savaştılar. Onlar ihtiyar yaşlarında hala bir azmin içindeydiler. Siz orta yaşta neler yapıyorsunuz ? Bence Hüseyin Öziri'den hiç rahatsız olmayın takkenizi önüne koyun ve düşünün.
 
Size gelen hazır yazılmış haberleri haber diye yazıp habercilik yapıyorsunuz.
Yada sadece Kocaeli'de önde gelen İnsanları mutlu edecek yazılar yazıyorsunuz. Vatandaşın, Ülkenin, Kocaeli'nin  gerçek dertleri ?
 
 Bir de mazeretiniz var muhalefet Partili il başkanları ilçe başkanları bir şey söylemiyor ki.
 Ne yazalım onlar da muhalefet etmiyor.  Evet bu konuda haklısınız Kocaeli'de muhalefet partileri de sınıfta kaldı ama bu sizin mazeretiniz olmamalı. Siz de bu mazerete sığınmayın bence.
 Gazeteciliğinize dönün ve Kocaeli'de ki olumsuzlukları kaleme alıp yazın.
 
Hüseyin Öziri'nin gıyabında aslında genç gazetecileri kutluyorum bu işi genç gazeteciler başarmış sokaktan gelmişler geleceklerini arıyorlar. Geleceklerine umutlu olarak bakmak istiyorlar. Savaşlarını veriyorlar. Tebrikler Hüseyin Öziri'nin nezdinde genç kardeşlerime.
 
Medya Dinazorları biraz ağır oldu biliyorum. Bunu da bir abi tavsiyesi olarak biraz kafanıza dank etsin diye kullandım. Hakkınızı helal edin. Sizi seviyorum bende de çok emeğiniz var. Siz genç muhabirken çok haberlerimi yaptınız. O dönem çok güzel işler çıkardınız. Onu da inkar edemem. Zararın neresinden dönerseniz  kardır.
 Kalın sağlıcakla.
    ****
"Hangi menfaat için, hangi doğrudan vazgeçtiyseniz o fiyata satıldınız demektir."

Yorum Yaz

Adınız:
Yorumunuz:
Yorumlar, okuyucuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.

FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ

Tel: 0555 819 86 99