- DÜNYA VE ZAMAN
Flaş Kocaeli
TUĞRA KUYUMCULUK

DÜNYA VE ZAMAN

16 Mart 2020 tarihli yazısı

Zor zamanlardan geçiyoruz ve tarihte izler bırakıyoruz.  Felaket senaryoları gerçek mi oluyor diye düşünmediğim bir an bile yok. Aklıma hep oğlum geliyor ve onunla geçirmek istediğim onca zaman. Dünyayı bu hale kim mi getirdi? Cevap veriyorum: Biz!

 

Dünya yaşıyor ve de yaşlanıyor. Bizler sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi kibirle yola devam ediyoruz.  Dünyamızı hunharca katlediyoruz. İnsanoğlu yaşamak denen döngüyü çok hafife alıyor ve anlamıyor. Her şeyin birbiri ile bağlantılı olduğuna inanmıyor. Varlığımızı sürdürebilmemiz için çabalamamız, planlamamız, düzenlememiz ve sürdürebilmemiz gerekiyor. Bunların hepsi birbiri ile iç içe, biri olmadan diğerini yaptığınızda hiçbir anlam ifade etmeyecektir.

 

Hala çaresi bulunamamış illet bir virüs yakamızda. Özgürlüklerimiz kısıtlandı, yaşam alanlarımız tehlikede. İnsanlık krizin eşiğinde. Ama bunca zorluğu yaşarken kendimizi izole etmek zorunda kalmamız bir takım güzelliklere de neden oluyor. Kapanan okullar, iş yerleri, turistik mekanlar v.s gibi kibrimiz ilebirlikte dünyaya verdiğimiz zarar da azalıyor. Tüketmeden yaşamaya çalışıyoruz. Bunu bize dünya yaptırıyor. Bir ön uyarı mahiyetinde. Dünya bizi kendinden uzaklaştırıyor ama unuttuğumuz şeylere yaklaştırıyor. Kendimize dönmek, dönüşmek, ötekileşmek, durulmak ve aidiyet duygusu ile sarmalanmak zamanı! Kaçamayınca kalmak ve konuşmak zorundayız, gidecek bir yer olmayınca bulmak yaratmak ve zamanı kullanmak zorundayız. Korktukça daha çok çabalıyoruz aslında, debeleniyoruz çıkabilmek için bizi yakalayan kirli döngülerden. Bunları yaşayan bir tek biz değiliz anlamaya çalışmalıyız. İnsanlar kendilerini vazgeçilmez gördükleri ölçüde hızla silindiler yeryüzünden. Dünya onları denizin kendisini temizlemesi gibi temizledi, çırptı ve fırlattı. Silkeliyor şu anda kendinize gelin diyor. Ben inanıyorum ona! Yaşama hevesine katılıyorum. Birlikte öğrenebileceğimize inanıyorum. Hayallerimizin var olabilmesi için bu dönemin atlatılacağına inancım tam. Ama işte çabuk unutuyoruz. Acılardan dersler çıkartmıyoruz. Gezegenimiz yuvamız ve onu korumalıyız. Onu değiştirerek, bozarak salgınlara, afetlere yol açıyoruz. Geri dönüşü olmayacak kayıplar veriyoruz.

 

Zaman bize her şey için fırsat veriyor aslında. Böyle büyülü bir şey. Kullanmayı bilene! Dünya imkansız denilen şeyin en güzel örneği. Görmesini bilene! Çıkacağız bu vıcık vıcık bataklıktan ve öze saygı göstereceğiz inanıyorum. Yoksa bir başka felaket gelecek ve bizi yeniden bulacak. Çünkü artık Dünya’nın dayanacak gücü kalmadı.

 

Google’a girin ve dünya’ya yeniden bakın. Ne kadar ufak olduğunu göreceksiniz. Ve kendinizi düşünün. O kocaman dünyanızda nasıl bir hiç olduğunuzu hatırlayın. Yaşamak bir ipin ucunda, incecik bir çizgide, siyah bir boşlukta ve bitiverecek şiir misali birdenbire! Bu yüzden layık olduğunca yaşa insanoğlu. Tek dileğim bu!

Yorum Yaz

Adınız:
Yorumunuz:
Yorumlar, okuyucuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

AYTEN BALKIR - 19 Mart 2020 17:59
Tuğba hanım tebrik ediyorum harika bir yazı olmuş uzun olmasına rağmen okudum sıkılmadan
HAYRİ KARA - 19 Mart 2020 17:58
ÇOK GÜZEL BİR YAZI TEBRİK EDERİM rnAMA BİRAZ KISALTABİLİRSİNİZ, UZUN OLMUŞ YANİ
Tuna - 19 Mart 2020 15:38
Muhteşemsin yavrum.
Tuna - 19 Mart 2020 03:16
Her zamanki gibi yine harika bir yazı. Sevgiyle öpüldün.
Haldun Sakarya - 18 Mart 2020 23:57
Yazı oldukça uzun tutulmuş .Daha etkili ama daha kısa olmalı,bana göre tabii.
M.Rüştü Uygurı - 18 Mart 2020 20:56
Minicik yüreğinle koskoca bir yazı....seni tebrik ediyorum,dünyayı senin gözünden görmek ve bakmak,harika....eksikleri ve fazlaları çok iyi irdelemişsin...herhalde bu bir başlangış...ilerisi daha da güzel olur inşaallah...tebrik ediyorum,gözlerinden öpüyorum...rabbim bu güzel yolda hep yanında olsun....
Nurgül Arslan - 18 Mart 2020 18:39
Çok güzel bir yazı olmuş herkesin aynı duyguları taşıdığına eminim kalemine sağlık diyorum
Z.Funda Tekeli - 18 Mart 2020 17:05
HARIKA
Leziz palabiyik - 18 Mart 2020 14:56
Sahane yazmissin. Anlayanlara
Ümit DİNÇ - 18 Mart 2020 14:55
Maalesef, kendi ellerimizle ve layık olduğumuz sonuçlara maruz kalıyoruz! Tabii kapitalist sistemin büyük katkılarınıda unutmamak lazım. Yumurtamı tavuktan, tavukmu yumurtadan misali.Kalemine, yüreğine ve emeğine sağlık. Tüm sevdiklerinle sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Sevgiler
Gül Dinç - 18 Mart 2020 13:47
Her zamanki gibi muhteşem tebrik ederim canım benim...

FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ

Tel: 0555 819 86 99