Yuvacık Merkez Camii’nde dün gerçekleşen programa Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Başiskele Kaymakamı Soner Şenel, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü,Kocaeliİl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli İl Müftü Vekili Mikail Özkan, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Yuvacık Kur'an Kursu Onarma ve Öğrencilerini Himaye Derneği Başkanı Hikmet Karaaslan, ilçe protokolü veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hafızlık İcazet Merasimi heyecanı ilk olarak hafızların mehteran eşliğinde yürüyüşü ile başladı. Camiye kadar coşkulu bir kalabalık ile yürüyen hafızlar meydanı bayram yerine çevirdiler. Okunan Salavat-ı Şerifler ilecamiye giren 20 genç hafız, okudukları Kuran-ı Kerim tilavetleriyle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattılar.
Daha sonra günün anlam ve önemine dair yapılan protokol konuşmalarında hafızlığın önemine değinilerek, öğrencilere ve emeği geçen hocalara teşekkür edildi.Gece gündüz demeden büyük bir sabırla çalışan hafız öğrencilerin bu başarılarının, hem aileleri hem de eğitim camiası için büyük bir gurur kaynağı olduğu belirtildi.
Duygusal anların yaşandığı tören, yapılan dualar ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Yorum Yaz
Yorumlar
Diğer Haberler
FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ
Tel: 0555 819 86 99