Sıcak ve samimi bir ortamda Ömerağa Mah.Hasan Öcan sk.No : 3/6 İzmit/ Kocaeli Erzurumlular Vakfının binasında güzel bir söyleşi gerçekleştirildi. Kocaelinde
Dolu dolu geçen bir söyleşiyle Palandöken’den Erzurum Yaylasından Kubbede hoş seda bırakmış dadaşların durumları anlatıldı.
Dadaşlar Gurbette biraraya gelmiş oldu. Erzurum kültürünü yaşatmaya gayret eden Erzurumluların gayret ve heyecanlarına tanıklık edip gururlandık.
Ömerağa Mah.Hasan Öcan sk.No : 3/6 İzmit/ Kocaeli Erzurumlular Vakfının adresinin bulunduğu adreste Katılım gösteren isimler şunlar : Kocaeli Üniversitesi Prof.Dr.Bağattin TÜRETGEN,Körfez İlçesi İLÇE Milli Eğitim Müdürü Sergülen KURT,Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman KURT,Vakıf Kurucu Başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu,Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yıldırım KAREDENİZ,İş İnsanı Cuma Karadeniz,Kocaeli Aşkaleliler Derneği Başkanı Zülkif Ata,Kedfe Kadın Kolları Kurucu Başkanı Ayla İlgün ayrıca çok sayıda Erzurumlular katılım gösterdi.
Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Eczacı Erdal GÜZEL Yaptığı Açıklamada;
Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfının misafiri olarak gurbetteki hemşehrilerimle biraraya geldik. Sıcak ve samimi bir ortamda güzel bir söyleşi yaptık. Kocaeline gelirken biraz Erzurum getirdik.
Kocaeline gelirken biraz Erzurum getirdik.
Çifte minareden ezanı. Sobada kaynayan kazanı.
Buz kaymasını, kar ayazını, Arifin inleyen sazını getirdik.
İster serin, ister yaksın bir türlü gelmeyen yazını hatırlattık.
Dolu dolu geçen bir söyleşiyle Palandöken’den Erzurum Yaylasından Kubbede hoş sada bırakmış dadaşlardan bahsettik.
Gurbette biraraya gelmiş ve Erzurum kültürünü yaşatmaya gayret eden hemşehrilerimin gayret ve heyecanlarına tanıklık edip gururlandık.
Bu heyecanı sürdüren vakıf başkanı değerli kardeşim Ahmet Önal’a ve tüm yönetim kurulu üyeleriyle bu söyleyişe Adapazarından kalkıp gelen kadim dostum Muzaffer Taşyürek’e Davut Taparcık’a , Prof. Dr Bahattin Türetken Hocam’a , lise arkadaşım Remzi Çetinkaya ile söyleşime katılan tüm hemşehrilerime en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum dedi.
Yorum Yaz
Yorumlar
Diğer Haberler
FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ
Tel: 0555 819 86 99