Tümsiad’ dan İhracat Hamlesi - Flaş Kocaeli Gazetesi
Flaş Kocaeli
TUĞRA KUYUMCULUK

Tümsiad’ dan İhracat Hamlesi

TÜMSİAD Kocaeli Şubesi ev sahipliğinde Somali’den ilimize gelen eski bakan, mevcut milletvekilleri ve iş adamlarının yer aldığı heyet firma ziyaretleri ve ikili iş görüşmeleri yaparak Somali de iş ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere iş adamlarıyla bir araya geldiler.

TÜMSİAD Kocaeli Şubesi ve Somali’yi iş adamları heyeti iş birliğinde yapılan firma ziyaretleri ve ikili iş görüşmeleri programına TÜMSİAD Kocaeli Şube Başkanı Abdülkadir Yılmaz, Puntland Saray Bakanı ve iş adamı Abdullahi Quranjecel Somali, Milletvekili ve iş adamı Faysal Abdulle, iş adamları Farah Muse Abdulqadir M İsse Somalili katıldı.

 

İkili iş görüşmelerinin gerçekleştirildiği programda önemli iş birlikleri ve anlaşmalarına imza atıldı. Gıda ve inşaat Yapı Malzemeleri sektörlerinde iş anlaşmaları imzalandı.

 

Program çerçevesinde konuşan TÜMSİAD Kocaeli Şube Başkanı Abdulkadir Yılmaz, TÜMSİAD’ın düzenlediği programlar vesilesiyle üyelerine ihracatı geliştirmek adına önemli fırsatlar sunduğunu belirtti ve bu etkinliğinde önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında Somali’ye yapmış olduğu ziyaret ve sonrasında yaşanan olumlu gelişmelerin ardından iki ülke arasında ciddi şekilde iş ve yatırım fırsatlarının oluştuğunu belirtti. Somali’yi iş adamlarını yatırım için ülkemize davet etti.

Puntland Saray Bakanı ve iş adamı Abdullahi Quranjecel ise kardeş ülke Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. İki ülke arasında ki ticari, ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkilerin çok önemli bir seviyede olduğunu ve dahi özellikle ticari ilişkilerin bir seviye daha üste çıkmasında bizlere önemli görevler düştüğünü belirtti. Bu tarz organizasyonların daha fazla düzenlenmesi gerektiğini belirten Bakan Abdullahi, programın ticari ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Yorum Yaz

Adınız:
Yorumunuz:
Yorumlar, okuyucuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.

FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ

Tel: 0555 819 86 99