CHP’nin Büyükşehir adayı Çarşamba belli olacak - Flaş Kocaeli Gazetesi
Flaş Kocaeli
TUĞRA KUYUMCULUK

CHP’nin Büyükşehir adayı Çarşamba belli olacak

Yerel seçimler hakkında Kılıçdaroğlu ile konuştuklarını anlatan Sarıbay, “Genel Başkanımızdan ilk talebimiz, Büyükşehir Belediye başkanımızın öncelikle belirlenmesini istedik. Genel başkanımız ‘81 il de araştırma yapıyoruz. Kimi başkan görmek istiyoruz anketi yapıyoruz’ dedi. ‘Bu anket Çarşamba günü sonlanacak, size bildireceğim’ dedi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, toplantıda alınan kararları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na anlatmak üzere dün Ankara’ ya gitti. Kılıçdaroğlu ile görüşen Sarıbay, “Cumartesi günü burada bir toplantı yaptık. Benim de son 3 senede yaptığım en verimli toplantıydı. Her arkadaşımız özgürce kendi düşüncelerini ifade etti. Yaklaşan seçimlerle ilgili yapmamız gerekenleri konuştuk. Burada ön seçim olsun mu olmasın mı diye konuştuk. Ama ben ön seçim yapma konusunda ısrarcıyım. Burada çıkan sonuçları dün Ankara’ya giderek Genel Başkanımıza aktardık.

 

İNSANLAR DÜŞÜNDÜKLERİNİ SÖYLEYEMEYECEK DURUMDA

Ülkede bir kaos var. Özgürlükleri kısıtlamaya yönelik bir yönetim var. Bu iktidar Pazar günkü Halkevleri’nin basın açıklamasına bile tahammül edemiyor. Artık ülkemiz öyle bir duruma geldi ki, insanlar düşündüklerini söyleyemeyecek duruma geldi. Sonrasında ise İsmail Devrim’in haberini yapan gazeteci Ergün Demir gözaltına alınıyor. İlgilileri daha anlayışlı olmalarını diliyorum” dedi  

 

ÜLKEMİZDE EKONOMİK KRİZ VAR 

Ülkemizde bir ekonomik kriz var diyerek sözlerine devam eden Sarıbay, “Ama ilgili odalar ve kuruluşlar ekonomik kriz var diyemiyor. Birisi de çıkıp diyor ki ekonomide daralma var. Ali Koç ise kriz yok ama endişe var diyor. Bunların hepsi ekonomik krizin varlığını gösteriyor. Bir iki ay sonra bu kriz iyice vuracak. İşveren, işçinin maaşını devlet ödesin diyor. Maalesef bunların sorumlusunun kim olduğunu kimse söyleyemiyor. Yerel yönetimlere baktığımızda İzmit’i yönetenler başarısız. Tramvay yapılırken esnafın hali ortadaydı. Yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Bir battı çıktı inşaatında müteahhit kaçtı. Bunların başarılı olduğu hiçbir şey yok. Yürüyüş Yolu’na beton dökerek tamir etmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu

 

İZMİT VE GEBZE'DE ÖN SEÇİM İSTİYORUZ

Genel Başkanımızdan ilk istediğimiz büyükşehir adayımızın erkenden belirlenmesi oldu. Bu konuda Genel Başkanımız bize söz verdi ve bütün il ve ilçeler için bir anket çalışması yaptığını söyledi. Parti meclisinde gerek belediye başkan adayı gerekse de belediye meclis üyesi olacaklar da bir kriter belirleyeceklerini söyledi. Bu görevlerde yer alacak isimlerin kamuda görev yapmaması lazım. Belediyede çalışana arkadaşlarımız bu görevlerde bulunduğunu gördük. Bunlar partiye zarar verdi. Bizim 12 ilçemiz olduğunu söyledim genel merkeze. Bazı ilçelerde tek aday olacağını belirttim. Tek aday olacak ilçelerde adayların çalışmalara başlaması gerektiğini söyledi Sayın Kılıçdaroğlu. İzmit ve Gebze’yi ayrı bir konseptte yapmamız gerektiğini de söyledim. Biz İzmit ve Gebze’de ön seçim yapacağız. Bu ön seçimde bir kişinin bile hakkını yemeyeceğim. Genel Başkanımız ise bu ilçelerde kamuoyu yoklamasını beklememiz gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca büyükşehir adayları için yapılan kamuoyu yoklamalarının Çarşamba günü biteceğini ve ona göre adayların açıklanacağını söyledi” cümleleriyle açıklamasını sonlandırdı.   



Kocaeli Koz

Yorum Yaz

Adınız:
Yorumunuz:
Yorumlar, okuyucuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.

FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ

Tel: 0555 819 86 99