- Çocuğa karşı şiddete hayır
Flaş Kocaeli
TUĞRA KUYUMCULUK

Çocuğa karşı şiddete hayır

12 Ocak 2015 tarihli yazısı

Çocuklar,çocuklarımız...Onlar sanki ayrı bir dünya ayrı bir ırk ayrı bir boyut gibiler.Sahte değiller,tertemizler.Her gün basında duyuyor ya da görüyoruz.Kimi ebeveyn çocuğuna şiddet uygularken kimi cinsel istismar yapıyor.Kimi bakıcı bakmakla yükümlü olduğu kendisine emanet edilen çocuğa şiddet uyguluyor.Okullarda öğretmen tarafından şiddet gören öğrenciler,organ mafyasına kurban giden çocuklar,kaçırılıp öldürülen,ruh yapısı tamamen bozuk kişiler tarafından cinsel şiddete maruz kalan çocuklar...Şöyle bir bakalım,çocuk kendini bizler kadar fiziksel yönden güçlü olmadığı için koruyamaz,hele bebek ise tamamen size muhtaç ve çaresiz.Nasıl yapılabilir böyle şeyler anlam veremiyorum.Japonyada bir aile arkadaşları ile evde okey tarzı bir oyun oynar iken ev sahibinin bebeği sürekli ağlıyor diye anne ve babası tarafından boğularak öldürüldü.Yine gayri meşru bebek sahibi olan bayanlar tarafından yılda yüzlerce bebek çöpe atılıyor,sokağa bırakılıyor,katlediliyor.Kendini bilmez sapık ruhlu insanlar tarafından küçücük çocuklar böbrekleri için öldürülüp atılıyor.
Amerika'da önceki evliliğinden erkek çocuğu olan bir kadın başka bir erkek ile evleniyor.Bir süre sonra evlendiği kişi oğluna tecavüz ediyor.Bu nasıl bir sapkınlıktır ?Bir insan bunu nasıl yapabilir aklım almıyor.Çocuğu yaramazlık yaptı ya da söz dinlemedi diye sobada elini yakanlar,üzerinde sigara söndürenler,döverken kolunu bacağını kırıp sakat bırakanlar...İnanın içim daraldı.Hele bakıcılar yok mu,minicik bebeği emanet alıp sonrasında eziyet çektirenler.Nasıl ki silah ruhsatı almak için psikolojik testten geçebilmeniz gerekiyor ise bence ailelerin bebek sahibi olmadan önce de aynı şekilde uzman doktor tarafından test edilmesi gerek.
Bunlar çocuk eyyyy ahaliiii...
Size zarar vermeyen,çaresiz,masum çocuklar.Bizim çocuklarımız.
Çocuk sevgiyle büyür ve o yönde topluma uyumlu ,yararlı bir birey olur.Çocuk istismarına,çocuğa karşı şiddete kocaman bir HAYIR.Lütfen her birimiz çevremizi bu yönde geliştirmeye çalışalım ve göz kulak olalım.Bir su damlasının göle düştüğü ve büyük halkalar ile gölün tamamına yayılması gibi,bizler de bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olalım.
Çocuğumuzun bir gülümsemesi için herşeyi veririz.Tüm çocuklar bizim çocuklarımız...

Yorum Yaz

Adınız:
Yorumunuz:
Yorumlar, okuyucuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.

FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ

Tel: 0555 819 86 99