Hipotiroidi, temelinde tiroid bezinin yetersiz çalışması ile meydana gelenve metabolizmayı yavaşlatan endokrin bir rahatsızlıktır.
HİPOTİRİODİ HASTALIĞINDA NASIL BESLENİLMELİ?
Her diyetin kişiye özel olduğunu hatırlatarak hipotiriodinin başlıca beslenme tedavisi hakkında sizleretemel bilgiler vereceğim.
1) İYOT eksikliği görülebileceğinden dolayı iyotlu sofra tuzları beslenme planına dahil edilmelidir. Ayrıca beraberinde demir eksikliği de görülebileceğinden kan takibi mutlaka yapılmalıdır.
2) Deniz ürünleri, yağlı tohumlar ve yumurta gibi SELENYUM içeriği yüksek besinleri diyete dozunu ayarlayacak şekilde dahil etmeliyiz. Porsiyon kontrolünü sağlamak önemlidir çünkü selenyum içerikli besinler toksisiteye neden olabilir.
3) Antioksidan içeriği yüksek taze sebze ve meyveleri beslenme planına dahil etmeli; işlenmiş gıdalardan, guatrojen besinlerden, sodyum içerikli tuzlu gıdalardan, soya ve soya bazlı besinlerden uzak durmalıyız.
4) Obeziteye karşı mücadelenin oldukça zor olduğu bu hastalıkta porsiyon kontrolü ve besin seçimlerimize dikkat etmeliyiz. Obeziteye karşı mücadeleyi kolaylaştırmak için basit şekerlerden kaçınmalı, ilk yazımda yazdığım önerileri dikkate almalıyız.
Sorularınıza daha kolay cevap verebilmem için aşağıdaki iletişim adreslerimden ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.
İnstagram: diyetisyenedahalimoglu
Mail: dytedahalimoglu@gmail.com
Yorum Yaz
Yorumlar
FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ
Tel: 0555 819 86 99