Şemsettin Saral - CEDİT VE FATMA BAŞKAN
Flaş Kocaeli
Şemsettin Saral
Şemsettin Saral

CEDİT VE FATMA BAŞKAN

06 Ocak 2022 tarihli yazısı

Bilindiği üzere İzmit'in Cedit mahallesinde eski Belediye Başkanı Sn. Nevzat Doğan zamanında kentsel dönüşüm başlatılarak Cedit mahallesinde istimlak çalışmaları yapılmaya başlanmıştı. Eski Belediye Başkanı Sn. Nevzat Doğan seçimlerde tekrar aday gösterilmeyince Cedit mahallesi sakinleri zaten istimlak çalışmaları yapılırken bir takım sıkıntılar yaşanmıştı.

 

Seçimler yapıldı ve seçimi Sn. Fatma Kaplan Hürriyet kazanınca, seçim öncesinde Cedit mahallesi sakinlerinin sorunlarıı gidereceğini söyleyen Sn. Fatma Kaplan Hürriyet, göreve başladığında Cedit mahallesinin ne kadar büyük bir sorun yumağı olduğunu gördü. Mahalle sakinleri ile birkaç defa bir araya gelip sorunlarını çözmenin yollarını aradılar. Çünkü bu çok büyük bir projeydi. Tek başına İzmit Belediyesi'nin Toki ve mahalle sakinleri arasındaki anlaşmalar gereği yapabileceği bir proje değildi. En büyük sebep de, İzmit Belediyesi bütçesinin tamamını bu projeye harcasa dahi yetmeyeceği aşikardı. Eski başkanın bütçesi belli olan belediyenin bu projeye nasıl karar verdiği,bu bütçe ile alt yapısının dahi yapılamayacağı, bu proje karşılığında İzmit Beledeiyesinin elde edeceği geliri bırakın en ufak mütaahhitlere hakedişi  bile yapamayacağını hiç bir Allah'ın kulu çıkıp söylemedi mi? Veya Çevre ve İmar Bakanlığı bu bütçe ile nasıl yaparsın diye sormadı mı?

 

Zaman geçtikçe ülkenin ekonumik şartları da bu projenin daha büyük maliyetleri ortaya çıkarmasından dolayı, İzmit Belediye Başkanı Sn. Fatma Kaplan Hürriyet Cedit mahallesi kentsel dönüşüm projesini, siyasi de,ticari de bütün geliri sizin olsun, yeterki mahalle sakinlerinin sorunları giderilsin diyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devretti. Projeyi kabul eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de proje üzerinde yaptığı çalışmalar neticesinde tek başına yapamayacağını gören Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sorunu gidermek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Toki ile üçlü bir konsorsyum oluşturdu. Hızlıca projeye başladılar. İstimlak çalışmaları bitti, insanlar evlerini boşalttı. Ardın da yıkım çalışmaları başladı. Buradaki çalışmaları gören mahalle sakinlerinin yüzü gülmeye ve GÜLÜMSEmeye başladı. Bu GÜLÜMSEmenin en büyük  mimarı ve teşekkürü hakedeni İzmit Belediye Başkanı Sn. Fatma Kaplan Hürriyet'tir. Mahalle sakinlerinin teşekkür etmeleri Sayın Başkanın da bu teşekkürü HAKETTİĞİ bir gerçektir.

 

                                                                

                                                                                                     Saygılarımla...

Yorum Yaz

Adınız:
Yorumunuz:
Yorumlar, okuyucuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

ceditli - 07 Ocak 2022 17:11
iki kelime hadi oradan
Semih - 06 Ocak 2022 22:04
Ben katılmıyorum söylediklerine.izmit belediye başkanı fatma hürriyet kaplan. Verdiği sözlerin arkasında durmayan.bir başkadır.kendisi şov peşinde koşan bir belediye başkanı dır.cenaze bile seçen norma vatandaşıncenazesine gitmeyen.Hep şov peşinde koşan.bir belediye başkanıdır.
Ömer - 06 Ocak 2022 12:03
Tipik CHP yorumu.. Hiç birşey yapma ama herşeyden kendine iyi yönde pay çıkart..rnİzmit in hali ortadadır..

FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ

Tel: 0555 819 86 99