Değerli okurlar uzun bir tatilden sonra tekrar merhaba.
Ara verdiğim bu süre içerisinde yerelde ve ülkemiz genelinde en başta pandemi (covit 19) virüsü salgını oldu,bu arada siyasi partilerde parti içi seçimler yapıldı.
Ben İzmit belediyesinden bahsedeceğim.Öncelikle çok çok önemli olan pandemi sürecini İzmit belediye başkanı sayın FATMA KAPLAN HÜRRİYET 'in çok iyi yönettiğini belirtmek isterim.Bu sürecte sayın başkan sağlık bakanlığının hijyen ve dezenfekte konusunda alınması gereken tüm tedbirleri İzmit halkına en iyi şekilde yerine getirmiş dezenfekte ve maske konusunda sıkıntıların yaşanmaması için adeta yarışmıştır.Özellikle dezenfekte,maske sıkıntısı yaşanmaması için gönüllü ve belediye çalışanları ile seferberlik ilan etti desem yeridir.
Caddeler, sokaklar, çöp konteynırları,onbini aşkın işyeri,hizmet aracları defaaten dezenfekte edilmiş.Pandemi sürecinin de yaratmış olduğu ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu zaman içerinde Ramazan ayının denk gelmesi insanımızın sıkıntılarını ikiye katladı işte bu sıkıntıların asgari ölçüde yardımcı olmak için kolları sıvayan sayın başkan HÜRRİYET İzmit' te neredeyse yardım elini uzatmadığı kapı kalmamıştır.
Bu arada sıkıntı yaşayan esnafa eski başkan Nevzat Doğan 'ın ödemediği belediye ye ait boŕçlarını ödeyerek bir nebze de olsa rahatlatmıştır.Hele hele İzmit bediyesine eski başkan sayın Nevzat DOĞAN 'ın bıraktığı kanburu yani Cedit mahallesi konutlarını başlatmak için verdiği çabayı Cedit mahallesi sakinleri ile defalarca bir araya gelerek çözüm araması sonuçta artan maliyetlerden dolayı İzmit belediyesinin tüm bütçesini harcasanız bile yapamıyacağını Cedit mahallesi halkına anlatarak bu konutların yapımını hiçbir siyasi rant gözetmeden ve mahalle halkının haklarını da koruyarak İmar ve iskan bakanlığına devretmesi.
Onbeş yıl bu şehri yöneteceksiniz ve bu şehrin can damarı olan çarşı merkezine bir çivi bile çakmayacaksınız.İzmit çarşı merkezini çarşı esnafına cazibe merkezi haline getireğim sözü veren sayın başkan FATMA KAPLAN HÜRRİYET bu sorunada el atarak bir proje yarışması düzenliyerek İzmit çarşı ve halkının onayına sunarak projenin yapımını çarşı esnafının istediği bir zamanda gerçekleşecektir.
Tabiki birşeyler yaparken en önemli olan tasarruftur işte bu konuda sayın başkan HÜRRİYET ilk olarak belediyenin hizmet binalarinda herhangi bir eksikliğe neden olmayacak tedbirler alarak aylık enaz bir milyon gibi tasarruf sağlamıştır.Elbette bu tasarruf tedbirleri alınırken en iyisini en ucuza mal ederek gerçekleşmiştir.
Sosyal ve kültürel olarak sayın başkan özel günlerde özelliklede pandemi sürecinde insanlarımıza sokaga çıkma yasaklarinda evleri de hoşca vakit geçirmeleri için üstü acık otobüslerle sokak sokak gezerek aktivasyonlar düzenlemişdi.Spor alanında bugün KOCAELİSPOR 'umuzun şampiyonluğunda en büyük pay sahibi şimdi birileri Kocaelispor'a sahip çıkıyorsa oda sayın başkan HÜRRİYET'in desteğini kıskanmak ve sayın başkanı taklit etmektir.
İzmit halkına İzmit belediyesine en büyük katkı belediye ait hizmet araç ve gereçlerin eski başkan sayın Nevzat Doğan'ın ya elden çıkarması yada parka çekmiş olmasi sebebi ile hizmet araçlarını kiralama yöntemi ile belediyeye ek maliyet çikarmıştır.sayın başkan FATMA KAPLAN HÜRRİYET bu durumdan kurtulmak için belediye meclisinin hertüŕlü engellemerine rağmen İzmit halkına hizmet vermesi için 70 araçlık bir filo kurarak İzmit belediyesine bütcesinede katkıda bulunmuştur.
Sayın başkan FATMA KAPLAN HÜRRİYET daha yolun başında neler yapabileceğini göstermiştir.sayın başkanın İZMİT halkına hizmet etmenin aynı zamanda hakka hizmet etmenin olduğunu düşündüğünü düşünüyorum.
İZMİT halkı adına teşekkür ediyorum.sayın başkan FATMA KAPLAN HÜRRİYET.
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Saygılarımla
Yorum Yaz
Yorumlar
FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ
Tel: 0555 819 86 99