Cahit Elginkan Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Türkan Dereli Okul Müdürü Alper Yazıcı, Müdür Yardımcıları Yasemin Suçeken, Osman Eski, okul aile birliği üyeleri ve veliler katıldı. Oğuzhan Gözek, Alman Patentli olan eğitimlerinin, bireylerin konsantrasyon, dikkat, algı, motivasyon, yaratıcılık, koordinasyon, denge, özgüven, öz yeterlilik, stres, çabuk düşünme, karar verme hızı, problem çözme, okuma hızı, hata yapma oranı, zeka artışı, gibi önemli konularda yardımcı olarak, özel egzersizler yolu ile beyin gelişimini destekleyip kişisel gelişimi ve başarıyı arttırdığını söyledi.
Derin Beyin egzersizlerinin amacının, hem akademik başarıyı arttırmak hem de farkındalık düzeyi gelişmiş mutlu insanlar yetiştirmek olduğunu söyleyen Oğuzhan Gözek, “ Derin beyin egzersizleri ile öğrencilerimizin çoğunda büyük problem yaratan sınav kaygısı, dikkatsizlik, odaklanamama sorunlarını ortadan kalkar. Okuluna severek giden, mutlu, sosyal ve akademik başarısı yüksek öğrenci yetiştirmek temel hedeflerimiz arasındadır. Her şeyden önce bir oyunda hareket, dokunma, müzik/ritm olması gerekiyor. Bunlar özellikle ilköğretimde çocuklara sunulmalı ve bu tip eğitim sistemini uygulayan herhangi bir program yok. Bu nedenle sorumluluk ailelere kalıyor” dedi.
Duygu eğitimi şart
Çocukların bilgisayar oyunları yüzünden kimseyle iletişim kurmadığını vurgulayan Gözek, “Gelişimde en önemli unsurlardan biri olan sosyal etkileşim geri plana atılıyor. Öğretmenler eğer çocuklara bir konuyu öğretirken işin içine duyguları katmıyorsa öğrenme gerçekleşmiyor. Beyin öğrendiğini uzak yere dosya açıyor ve hatırlanması nerdeyse imkansız hale geliyor. Öğrenmenin en önemli unsuru duygulardır. Çocuklara duygu eğitimi verilmelidir. Derin beyin eğitiminde özellikle sağ beyine yönelik yani yaratıcılık ve hayal gücü ve müzik eşliğinde egzersizler yapılıyor. Derin beyin eğitiminde hareket, dokunma, hissetme kısaca tüm duyu organlarının kullanımı vardır. Derin Beyin eğitim programının en önemli özelliği sadece çocuklara değil başta tüm yaş eğitim kurumlarına, iş hayatına ve spor kulüplerine uygulanmasıdır.7 yaşında veya 77 yaşında olmak fark etmiyor” dedi.
Yorum Yaz
Yorumlar
Diğer Haberler
FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ
Tel: 0555 819 86 99