Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” çerçevesinde TÜBİTAK-MAM yetkilileri ile bir araya gelinerek mevcut durum değerlendirildi. Toplantıda projeyle ilgili yapılacaklar konusunda çalışma başlatıldı.
TÜBİTAK’TA TOPLANTI
Ülkemizin 2023 hedefleri, bu hedefler içerisinde Kocaeli’nin yeri ve İzmit Körfezi’nin sürdürülebilir çevre yönetimine olan ihtiyacı dikkate alındığında, Körfezi’n havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı hazırlık çalışmaları başlatıldı. Hazırlık çalışmaları kapsamında, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman, Çevre Koruma Şube Müdürü Mesut Önem ve Çevre Enstitü Müdürü Dr. Selma Ayaz, TÜBİTAK-MAM Çevre Enstitüsü’nden Dr. Leyla Tolun ve yetkililerin katılımıyla toplantı yapıldı.
PROJE İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Coğrafi açıdan uygunluğu ve ekonomik olarak da hareketli bir liman bölgesi olması nedeni ile İzmit Körfezi, birçok sanayi kuruluşunu etrafına toplamış bulunmakta. İzmit Körfezi’nde irili ufaklı toplam 34 liman tesisi bulunuyor. İzmit Körfezi’nde yıllık 12-15 bin gemi hareketi meydana geliyor. Gölcük Donanma Komutanlığı ve ona bağlı tersane ile diğer tesisler yine Körfez içerisinde yer alıyor. İzmit Körfezi’nin kirlenmesinin önlenmesine yönelik olarak, Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği çevresel yatırımlar ile birlikte Körfez’in havadan, karadan ve denizden yapılan denetim, kontrol ve izleme çalışmaları sonucunda çok önemli mesafeler kat edildi. Bu çalışmaların geliştirilmesi ve ileriye götürülmesi içinde “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” hazırlama çalışmaları başlatıldı.
Yorum Yaz
Yorumlar
Diğer Haberler
FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ
Tel: 0555 819 86 99