Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ağaçlara budama yapıyor, form veriyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise dökülen yaprakların yağmur suyu kanallarını kapatmaması için vakumlu araçlarla temizlik çalışması gerçekleştiriyor.
Başiskele Belediyesi ilçe genelinde mevsime uygun çalışmalar yürütüyor. Ortak kullanım alanlarının temizlik ve düzenlemelerini yapan ekipler bir anlamda kış dönemine hazırlık yapıyor. İlçe genelinde çim biçme çalışmalarını sonlandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ağaç budamaları ve dikimlerine başladı. Yaya kaldırımlarına ve elektrik tellerine kadar uzanan ağaç dallarını budayan ekipler aynı zamanda yeni ağaç dikimleri gerçekleştiriyor.
Ana caddeler, sokak ve meydanlarda ağaçlardan aşırı miktarda dökülen yaprakların toplanması için ayrı bir temizlik ekibi oluşturan Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise hava motorlarıyla kaldırımları, vakumlu süpürge araçları ile yolları temizliyor.
Sonbaharda sararan ve dökülen yaprakların ayrı bir güzelliğinin olduğunu vurgulayan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz “Yağışların başlayacağı bu aylarda yaprakların mazgalları tıkamaması için önlemlerimizi alıyoruz. Ayrıca ekiplerimiz yeşil olan Başiskelemizi daha da yeşillendirmek için yer tespiti yapılan alanlara Ihlamur, Süs Eriği, Çınar, Oya Ağacı, Akça Ağaç, Dış Budak, Fıstık Çamı, Atlas ve Toros Sediri gibi ağaçları toprakla buluşturuyor. Başiskele’de günde yaklaşık 130 ağaç dikiliyor” dedi.
Yorum Yaz
Yorumlar
Diğer Haberler
FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ
Tel: 0555 819 86 99