Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin geçmişine damga vurmuş tarihi yapılarını restore ederek geleceğe kazandırıyor. Zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapılar elden geçirilerek yeniden yapılıyor. Dilovası Tavşancıl’da bulunan yöreye özgü mimari özelliği taşıyan yapı da restore ediliyor. Tavşancıl Evi olarak adlandırılan yapı şekillenmeye başladı.
AHŞAPTAN OLUŞUYOR
Büyükşehir Belediyesi tarihi miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tavşancıl evi olarak adlandırılan yapı gün yüzüne çıkartılıyor. 7,5 metre yüksekliğe sahip ve yöreye özgü bir mimarisi bulunan yapının iç ve dış ahşap iskeleti yapıldı. Yapının zemininde bulunan taş duvar taşıyıcı kısmın sıva işleri de tamamlandı.
YAPI KALINTILARI SÖKÜLÜP TEKRAR KULLANILDI
Zemin katı 76 metrekare olan yapının birinci katı ise 84 metrekare ölçülerinde. Aslına uygun olarak inşa edilen yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için parsel içinde istiflendi. Parsel yıkıntı ve molozdan temizlendikten sonra rekonstrüksiyon projesinde önerilen kotlara getirildi. Temeli radye olarak yapılan yapının büyük bir kısmını ahşap elemanlar oluşturuyor.
TAŞ TEMEL YAPILIYOR
Zemin kat beden duvarlarının bir kısmındaki taş duvar taşıyıcı sistemi oluşturuyor. Proje kapsamında parsel sınırına uygun yükseklikte 86 metre uzunluğunda bahçe duvarı yapıldı. Çatı su ve ısı izolasyonuna çalışmasına başlanan yapının kapı, pencere doğramalarında, merdiven, tavan kaplaması 1. kat döşemesi ve dış cephesinde ahşap malzeme kullanılacak.
Yorum Yaz
Yorumlar
Diğer Haberler
FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ
Tel: 0555 819 86 99