38. Gölcük Yazlık Kadırga Şenlikleri Yine Coşkulu Başladı - Flaş Kocaeli Gazetesi
Flaş Kocaeli
TUĞRA KUYUMCULUK

38. Gölcük Yazlık Kadırga Şenlikleri Yine Coşkulu Başladı

Yoğun katılımla başlayan Geleneksel Yazlık Kadırga Şenlikleri; Karadeniz müziğinin yıldız isimleri ile bu yıl da eğlencenin merkezi oldu.

1988 yılından beri düzenlenen Geleneksel Yazlık Kadırga Yayla Şenlikleri, bu yılda vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. 31 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında 38.’si gerçekleştirilen Gölcük Yazlık Kadırga Şenlikleri vatandaşların yoğun ilgi ve katılımıyla devam ediyor. Şenliklere Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Berna Abiş ile katılan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, hemşehrilerinin coşkusuna ortak oldu.

 

Kemence eşliğinde horon

Birbirinden değerli çok sayıda Karadenizli sanatçının sahne aldığı şenlikler; kemençe eşliğinde söylenen türküler ile ziyaretçilerini coşturdu. Şenlik alanını dolduran ziyaretçiler, söylenen türküler eşliğinde kurdukları horon halkalarında festivalin tadını çıkardılar.

 

Hemşehrilerinin coşkusuna ortak oldu

Festival alanında hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Büyük coşkunun yaşandığı şenliğimizde, siz değerli hemşehrilerimizle birlikte güzel bir akşamı paylaşmanın mutluluğunu yaşadık.Organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği olan başta Dernek Başkanı Sayın Yakup İkiz ve yönetimi olmak üzere herkese, ayrıca şenliğimize yoğun ilgi gösteren tüm hemşehrilerime can-ı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorum Yaz

Adınız:
Yorumunuz:
Yorumlar, okuyucuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.

FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ

Tel: 0555 819 86 99