Çakma Güneş Gözlüğü Ucuz, Bedeli Ağır - Flaş Kocaeli Gazetesi
Flaş Kocaeli
TUĞRA KUYUMCULUK

Çakma Güneş Gözlüğü Ucuz, Bedeli Ağır

Uzman isimler yazın gelmesiyle Güneş gözlüklerinde ki önemli tehlikeler için uyarıda bulundu, siz siz olun gözlüğünüzü gözlükçüden alın dedi.

Yaz aylarında güneş gözlüğü sadece bir aksesuar değil, göz sağlığını koruyan önemli bir ekipmandır. 
 
Ancak piyasada düşük fiyatlarla satılan sahte (çakma) güneş gözlükleri, koruma sağlamak yerine gözlere ciddi zarar verebilir. Artık vatandaş Çarşıya çıktığında markette, Tekstil ürün satan mağazalarda, hatta bakkallarda bile güneş gözlüğü bulabiliyor. Göz sağlığını hiçe sayan bazı  vatandaşlar fiyatına aldanarak bu ürünleri alabiliyor. Daha  sonrasında kullandıkça  gözleri için büyük tehlike yarattığının farkına varıyor
 
Kalitesiz güneş gözlüklerinin en büyük sorunu, zararlı ultraviyole (UV) ışınlarını filtreleyememesidir. 
 
Koyu renk camlar göz bebeğinin büyümesine neden olur. Eğer camlar UV koruması sunmuyorsa, genişleyen göz bebeğinden içeri daha fazla zararlı ışın girer. Bu durum, gözü çıplak gözle güneşe bakmaktan bile daha fazla risk altına sokabilir.
 
Uzun süre UV ışınlarına maruz kalmak; katarakt, sarı nokta hastalığı, kornea hasarı ve retina üzerinde kalıcı sorunlara yol açabilir. Özellikle çocuklar ve açık havada uzun zaman geçiren kişiler bu risklere karşı daha hassastır.
 
Güneş gözlüğü satın alırken sadece görünüşüne veya fiyatına değil, güvenilir bir satıcıdan alınmasına ve UV400 koruması gibi uluslararası standartlara sahip olmasına dikkat edilmelidir. Orijinal ve kaliteli bir güneş gözlüğü, hem görüş konforunu artırır hem de göz sağlığını uzun yıllar korur.
 
Kısacası, güneş gözlüğünde yapılan küçük bir tasarruf, ileride çok daha büyük sağlık sorunlarına neden olabilir. Gözlerimizin telafisi yoktur. Bu nedenle modayı değil, sağlığı tercih etmek; sahte ürünler yerine güvenilir ve kaliteli güneş gözlüklerini kullanmak en doğru seçim olacaktır.
 
 
 
 

Yorum Yaz

Adınız:
Yorumunuz:
Yorumlar, okuyucuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.

FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ

Tel: 0555 819 86 99