Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) koordinesinde Başiskele Belediyesi, Kırgızistan’ın Çolpan Ata şehrinde iftar programı düzenledi. Önceki hafta Yunanistan’ın İskeçe şehrinde soydaşlarıyla birlikte iftar yapanBaşiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’ye bu programda belediye başkan yardımcıları Arif Başkan ve Kadir Kandemir vekâlet etti. Kırgızistan yöresel yemeklerinin ikram edildiği iftar sofrasında hep birlikte dualar edilerek oruçlar açıldı.
Programda bir konuşma gerçekleştiren Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Arif Başkan, “Paylaşmanın ve dayanışmanın bereketini bolca hissettiğimiz 11 Ayın Sultanı Ramazan ayında, bu güzel iftar sofrasında ortak kültürel mirasımızı ve iş birliğimizi daha da ileriye taşımanın mutluluğunu yaşadık. Misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyor, halklarımız arasındaki dostluk ve kardeşliğin daha da pekişmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.
BULAN SÖGÜTTÜ CAMİİ’NE ZİYARET
Başiskele Belediyesi heyeti daha sonra Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Üye Belediyeler işbirliğinde Kırgızistan’ın Issık Göl bölgesi, Çolpan Ata şehrinde yaptırılan ‘Bulan SögüttüCamii’yi de ziyaret etti.
Issık Göl Kaymakamı tarafından ağırlanan heyet, misafirlikleri için teşekkür etti. Issık Göl Kaymakamı da Türkiye’nin bölgede gerçekleştirdiğidestekler ve iftar programıiçin teşekkür etti.
Yorum Yaz
Yorumlar
Diğer Haberler
FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ
Tel: 0555 819 86 99