Haber
İzmit Terzibayırı Mahallesinde bir evin altında tarihi eser aramak için yıllardır kazı yapan şahsılar hedeflerine ulaşamadan yakalandı.
İzmit Terzibayırı Mahallesi Kaymaz Sokakta ikamet eden A.S. evinin altında define olabileceğini düşünerek yıllar önce kazmaya başladı. Kendi evinin altını tamamen kazan A.S. işi büyüterek komşusunun evinin altını da kazmaya başladı. Bir yılı aşkın süredir evin altını kazan A.S. ve yakınları komşusunun evinin altını da kazmaya başlayınca evlerde sallanmalar başladı. Gece uyudukları sırada evleri sallanan ve çıkan seslerden çocukları korkunca komşuları durumu hemen polise bildirdi.
Ev mühürlendi
Olay yerine gelen polis ekipleri kazı yapılan evi ablukaya aldı. Araştırmalarını yapan polis ekipleri gerekli iznin alınmasıyla eve girerek kazı yapılan alana ulaştı. Evde kimsenin olmadığı olayda kazı yapıldığı gerekçesiyle polis evi mühürledi. Uzun zamandır kazıldığı ancak herhangi bir tarihisi eser ya da defineye ulaşamadıkları anlaşıldı. Evden kaçan ev sahibi ile kazıda yardımcı olan çocukları olaydan sonra kayıplara karışırken polis yakalanmaları için soruşturma başlattı.
Yorum Yaz
Yorumlar
Diğer Haberler
FLAŞ KOCAELİ GAZETESİ
Tel: 0555 819 86 99